Verschillende badkamer tegels voor verschillende stijlen

Wanneer je een badkamer ontwerpt, zijn badkamer tegels een belangrijk element om in gedachten te houden. Tegels zijn niet alleen mooi, maar ook handig voor de vloer en muren. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten tegels om uit te kiezen, passend bij jouw persoonlijke stijl, of je nu van landelijk, modern of iets anders houdt. Laten we eens kijken naar enkele opties voor verschillende stijlen.

Landelijke stijl

Ben je op zoek naar een badkamer met een gezellige en rustieke uitstraling? Dan zijn landelijke tegels zeker het overwegen waard! Deze tegels worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen en hebben mooie warme tinten zoals beige, bruin en wit. Een populaire keuze voor een landelijke badkamer zijn keramische tegels die eruitzien als houten planken. Deze zijn niet alleen waterdicht, maar ook heel gemakkelijk te onderhouden. Een andere optie zijn mozaïektegels in een natuurlijk kleurenpalet. Deze tegels zorgen voor een rustieke uitstraling en hebben een mooie organische textuur. Of je ze nu gebruikt voor de hele badkamer of als accentmuur achter de douche of het bad, je creëert sowieso een ontspannen sfeer waarin je heerlijk kunt relaxen.

Moderne stijl

Als je op zoek bent naar een eigentijdse en strakke uitstraling voor je badkamer, dan zijn moderne badkamertegels een absolute must-have. Deze tegels zijn meestal gemaakt van keramiek of porselein en hebben vaak opvallende kleuren en texturen. Voor een luxe uitstraling zijn grote, glanzende tegels een populaire keuze. Denk bijvoorbeeld aan witte of grijze tegels met een hoogglans afwerking voor een minimalistische look. Een andere trendy optie is om een accentmuur te creëren met gedurfde, grafische tegels in felle kleuren zoals blauw, groen of geel. Dit voegt wat extra pit toe aan je badkamer. Als je de vloer van je moderne badkamer wilt aanpakken, dan zijn betonlook tegels een goede keuze. Dit geeft de ruimte een industriële uitstraling die perfect past bij moderne interieurs. Grote, donkere tegels zijn ook een optie als je een elegante en stijlvolle sfeer wilt creëren.

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl staat bekend om zijn minimalistische, strakke ontwerpen en lichte kleuren. Als je deze stijl wilt toepassen in je badkamer, dan zijn zachte pasteltinten en neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs een goede keuze. Witte, matte tegels zijn erg populair voor Scandinavische badkamers. Het gebruik van deze tegels zorgt ervoor dat natuurlijk licht wordt gereflecteerd, waardoor de ruimte groter en helderder lijkt. Als je de badkamer wilt opfleuren, dan kun je zachte pasteltinten toevoegen of een accentmuur in een contrasterende kleur creëren. Mozaïektegels in zachte tinten zoals pastelblauw, mintgroen of roze zijn ook een goede keuze voor een Scandinavische badkamer. Ze voegen een subtiel vleugje kleur toe aan de ruimte en zorgen voor een gezellige uitstraling. Welke badkamer tegels kies jij?

Geef een reactie